Mandiant
flow-image

NFT-opslag en -beschikbaarheid: een risico dat het overwegen waard is

Deze bron is gepubliceerd door Mandiant

In 2021 zagen we een explosieve toename in de interesse en winst van Non-Fungible Tokens (NFT's), digitale kunstassets (afbeeldingen, gifs en muziek) waarvan het eigendom kan worden bewezen en waarnaar kan worden verwezen via een transactie-ID op een onveranderlijke blockchain. De grootste aantrekkingskracht van deze online verzamelobjecten is het idee van de onveranderlijke aard van het kunstwerk (in die zin dat het bezit van niemand in beslag genomen, gestolen of vernietigd kan worden) en het eigendomsbewijs dat zich in de keten bevindt. In het geval van de meeste NFT's die tegenwoordig zijn gemaakt, kopen gebruikers geen onveranderlijk activum, maar eerder een onveranderlijke link die verwijst naar een hostinglocatie buiten de keten. Omdat de hostingbron niet on-chain is, bestaat het risico op verlies van assets. In deze blogpost bespreken we verschillende benaderingen van NFT-opslag en de bijbehorende beveiligings- en gegevensbeschikbaarheidsrisico's.

Download nu

box-icon-download

*vereiste velden

Please agree to the conditions

Door het aanvragen van deze bron, gaat u akkoord met onze gebruiksvoorwaarden. Uw gegevens worden beschermd door ons privacybeleid. Indien u verder nog vragen hebt, kunt u contact opnemen via dataprotection@headleymedia.com.

Gerelateerde categorieën Gegevensbeveiliging, Databasebeveiliging, Datacenterbeveiliging, Gegevensgerichte beveiliging, Data Loss Prevention (DLP, preventie van gegevensverlies), Gegevensmaskeringsoftware, Versleutelingssleutelbeheer, Mobiele gegevensbeveiliging, Geheimenbeheer, Netwerkbeveiliging, DNS-beveiliging, Firewall, Inbraakdetectie- en -preventiesysteems (IDPS), Microsegmentatie, Netwerktoegangsbeheer, Netwerkdetectie en respons (NDR), Netwerksandboxing, Network Security Policy Management (NSPM, beheer van netwerkbeveiligingsbeleid), Network Traffic Analysis (NTA, analyse van netwerkverkeer), Software-Defined Perimeter (SDP, met software gedefinieerde perimeter), Uniform bedreigingsbeheer, Virtueel privénetwerk (VPN), Zero-trustnetwerken